Moderátor politickej relácie V politike venoval Milanovi Majerskému tričko s nápisom „PLIAGA“ a kázal mu obliecť si ho

Autor: Lucia Peštová
Zdroj foto: screenshot relácie V politike

V politickej relácii na TA3 V politike, ktorá priniesla vášnivú diskusiu o právach LGBTI komunity, vystúpili Milan Majerský a Róbert Kaliňák do popredia. Táto kontroverzná relácia ukázala, ako sa v slovenskej politike stále pretrváva vášnivá debata o právach a postavení LGBTI ľudí. Milan Majerský pred týždňom uviedol, že LGBTI komunita je pliagou. Nato reagoval moderátor tejto relácie, ktorý je tiež členom tejto komunity a vymieňali si názory s pánom Majerským. Nakoniec mu moderátor venoval tričko s nápisom „PLIAGA“ a uviedol, aby si ho niekedy obliekol a uvedomil si, ako sa človek s tejto komunity cíti, keď naňho útočia. 

 

Milan Majerský, poslanec strany Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), vyvolal kontroverziu, keď v relácii označil LGBTI ľudí za „pliagu“. Tieto slová spustili vlnu diskusií a kritiky zo strany LGBTI aktivistov a občianskych organizácií, ktoré bojujú za práva tejto komunity.

Moderátor relácie „V politike“ sa spýtal Milana Majerského, sa ho spýtal či sa má odtransportovať, do tábora smrti, alebo má zostať. Majerský ho upovedomil, aby pokojne zostal moderovať. Moderátor venoval Milanovia Majerskému tričko s nápisom PLIAGA, a povedal mu aby si ho niekedy obliekol a uvedomil si aké je to byť terčom, a ako sa cíti človek keď naňho politici útočia.

Kontroverziu ešte viac podnietil moment, keď moderátor Milanovi Majerskému venoval tričko s nápisom LGBTI a povedal mu, aby si ho niekedy obliekol a uvedomil si, aké je to byť terčom kritiky a útokov. Týmto gestom sa moderátor snažil poukázať na dôležitosť empatie a porozumenia voči komunite, ktorá často čelí diskriminácii.

Milan Majerský následne zdôraznil, že strana KDH háji ľudskú dôstojnosť a za tým si stojí. Táto výmena názorov a emocionálny moment v relácii ukazuje, že téma práv LGBTI komunity je stále aktuálna a vášnivá v slovenskej politike.

Diskusia o LGBTI právach je dôležitou súčasťou verejného dialógu, a táto relácia ukázala, že na Slovensku je ešte stále veľa práce, pokiaľ ide o akceptáciu a ochranu práv tejto komunity.